середу, 11 липня 2012 р.

A слава не згасне, а пам'ять нетлінна.


Встеляйте квітами дороги .
Дзвінкі заспівуйте пісні.
Сьогодні свято Перемоги!
Найкраще свято на землі!
З Святом! З святом 9 Травня! Щастя, здоров'я, благополуччя!
Спасибі за мирним небом над нашими головами!
Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.
Ніхто не забутий; на попіл
Ніхто не згорів:
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть.
І доки є пам’ять в людей і живуть матері,
Допоки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.
Їх прийняла війна, лишивши списки
Загиблих у праведнім бою,
Застигли в тузі обеліски,
В гранітнім каміннім строю.
Пам’ятайте, друзі, цих людей довіку,
Тих, хто повернувся і поліг в боях.
І вклонімось всі ми низько до землі їм,
Квітами устелим їх тернистий шлях.


  • В Комсомольському теж відзначали свято Перемоги. Жителі села ошатними колонами пройшли до меморіалу загиблим воїнам,представники від організацій,що діють на територіі сільської громади поклали квіти та вінки,учні місцевої школи ---   гірлянди з ялини та стали до почесної варти.Урочистий мітинг відкрив сільський голова Лопатинський А.Г.Він насамперед привітав дорогих наших ветеранів  з великим святом –Днем Перемоги,наголосив,що ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Закликав бути гідними ратного і трудового подвигу наших батьків. Зробити все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо- сонячними погожими днинами.

    Вітали зі святом ще такі особи як:директор СТОВ «Мрія»-Дроздович А.Е.;президент учнівського комітету- Білик Л.К.;син загиблого та похованого в братській могилі воїна-Дітківський І.І.;голова ради ветеранів-ВасильчукП.Н. та ін.. Після кожного виступу присутні насолоджувались номерами художньої самодіяльності,які підготовила директор СБК Грушецька В.Л.

    В святкуванні 9 травня в с.Комсомольському є своя особливість,а саме:святкове дійство продовжується ще і вечором,після 21 години. Розпочинається воно факельним походом юнаків 9-11 класів  та завершила його театрилізована вистава «А слава не згасна,а пам’ять нетлінна» яку теж підготовила Грушецька В.Л.









  • а

Немає коментарів:

Дописати коментар