пʼятницю, 1 квітня 2016 р.


«Торбина сміху — людям на втіху»Uptolike


« Засміятися щирим,
 світлим сміхом може лише глибока,
 добра душа» (В.Гюго)


 



 
Перше квітня всі чекають,
Бо сміятись полюбляють.
Маєш добрі слух і зір,
Та нікому ти не вір. 

Зранку і до вечора
Вигадки лунають
І обличчя у  людей

Усмішками сяють. 



1квітня в Комсомольській бібліотеці філії для дорослих відбулась літературна гуморина  «Торбина сміху — людям на втіху». Були запрошені користувачі - і дорослі, й діти. Відкрила захід завідуюча бібліотекою Дроненко Л.Є привітавши всіх з святом та побажала гарного настрою та щирих посмішок,адже здавна вважалося, що втратити здатність сміятися — то велике нещастя в житті людини. У народі кажуть, що коли частіше смієшся, то більше проживеш і хворіти будеш менше.

Ведучі Мануїлов Дмитрій та Ткачук Марія розповіли про історію свята. Присутні дізнались що жартівливий “день обману” в Європу перекочував зі Сходу. Користувачі дуже були здивовані,що в Німеччині цей день вважають… нещасливим…

Проводилися конкурси сценічної майстерності - діти читали гуморески,  розігрували сценки. Звучали гуморески таких сатириків ,як Павло Глазового, Грицька Бойка, Степана Олійника, Євгена Бандуренка, Анатолія Гарматюка, Івана Кирія,Остапа   Вишні іі звичайно Степана Руданського .Увиконанні Дроненко Людмили,Стецького Вадима,Роїка Віталія,Клімашенка Руслана,Рибак Христини,Ткаченка Вадима,Мануїлова Дмитрія ,Ткаченко Вікторії .

    З давніх-давен пісня  для українського народу була, є і буде тією живою водою, що зцілює душу , підносить дух , вселяє віру і надію. Співали наші предки, працюючи в полі, співали на вечорницях, на весіллях, співали, йдучи на ярмарок чи повертаючись із нього.Є багато жартівливих пісень українського народу.Тому присутні із задоволенням послухали такі жартівливі пісні як: «Куди їдеш, Явтуше»; «Ой , там на товчку на базарі»; «Ой, продала дівчина курку» також сучасні жартівливі пісні у виконанні переможців шоу «Україна має талант» «Лісапетного батальйону.

  Далі присутні заслухали жартівливі шедеври класні ,записки учнів,відгадували жартівливі загадки,закінчували відомі всім крилаті фрази і прислів'я.

Як завжди до свята був організований перегляд літератури «Чарівники сміху»

 















 

Немає коментарів:

Дописати коментар