суботу, 27 серпня 2016 р.


«Село моє ,колиска України»








 

Ніжний щебіт солов’я–це ти Махнівко моя!

Річка,доли ,гай,поля-це ти Махнівко моя!

Щедра на добро земля-це ти Махнівко моя!

Людей дружняя сі’мя -це ти Махнівко моя!

Мрій і сподівань зоря-це ти Махнівко моя!

Щастям сонечко сія-це ти Махнівко моя!

Дім ,де народився я -це ти Махнівко моя!

Антоніна Петрушкевич

      19 серпня ,як завжди,Махнівська /комсомольська /громада  святкувала потрійне свято –День села ,День Незалежності України  та  релігійне свято Преображення Господнє .Цьогоріч святкування Дня села було знакове ,ювілейне 10 років з дня започаткування та вперше  святкувалось уже у Махнівці.

  На  святі  був присутній присутні  почесні гості: Татусяк Сергій Пилипович голова МГО «Україна-Польща-Німеччина» та Єврорегіону «Дністер» , Слободянюк Віктор Миколайович голова Козятинської районної ради , дружина депутата верховної ради України  Юрчишина Петра Миколайовича Юрчишина Любов Ярославівна та відома на теренах області та україни ведуча та тележурналіст-Ганна Секрет.

      В рамках свята був проведений Міжнародний круглий стіл: «Нові напрямки та перспективи німецько-польсько-української співпраці», в роботі якого взяли участь представники органів місцевої влади, громадських організацій, бізнесу та партнери з Польщі та Німеччини. Зокрема вуйт гміни Старе Място Ришард Навроцкі, виконуюча обов’язки бургомістра м.Міттенвальде Хедда Домміш та координатор міжнародної організації «Engagement» А яке свято без подарунків. Цього разу Махнівська громада  отримала в подарунок   пожежний  рукав .

 На святі були підняті прапори України, Німеччини та Польщі. Дійство проходило на сільському стадіоні

Розпочав свято господар  села,голова сільської ради с.Махнівка  Кузьмінський Павло Вікторович.

Хвилиною мовчання  згадали наших загиблих  земляків і всіх тих хто не повернувся із зони АТО.

Під фонограму «Зеленеє жито ,зелене»дівчата в вишиванках пригостили гостей запашним  караваєм як символом  достатку та добра.

      Як і завжди, до свята була організована була  обладнана хата- світлиця та виставка робіт народних умільців «Майстерня талантів », яку підготували   бібліотечні працівники  Дроненко Л. Є. та Федорига Г.О. Присутні мали можливість помилуватися на роботи з бісеру, роботи по дереву, роботи  з тіста,вишиванки, твори живопису, орігамі та інші. Хочу  відмітити таких народних  майстрів, як: Андрієвська Катерина,Рибак Лідія,Янчук Тамара,Нестерук Любов, Шевчук Алла,Свєрчкова Віра,Дигай Ірина,Поло- Олена та- Поло Тетяна,Мельник  Тетяна,Нідзельська Анастасія,Шпак Наталія,Гединач Олена,Грушецька Сніжана, Завальна Ольга,Бояльська Надія,Репецька Марія. .

Дітвора розважалась на атракціонах ,які були замовлені .Гості ласували запашними пирогами ,струдлями, варениками, яблуками, сливами, грушами та різними смаколиками, які   були представлені на святі  господинями з різних кутків та вулиць села. Про це подбали працівники культури та депутати с. Ради.

Ну, а дорослі всі три години  насолоджувались цікавою концертною програмою, яку  підготував та провів завідуючий  сільським клубом Бонюк Олександр Васильович ,за сценарієм Антоніни Петрушкевич.До речі у сценарії всі авторські вірші Антоніни Кирилівни та багато пісень.У програмі свята:заслужений артист України Павло Мрежук, гурт «Калина»- керівник Антоніна Петрушкевич; жіночий  народний вокальний ансамбль «Розмай»- керівник Коліжук Н. П.;лауреат Всеукраїнського та та міжнародного фестивалю України «На хвилях  Світязя»,переможець фестивалю «Червона рута» учасник багатьох обласних,районних та сільських свят- Олександр Бонюк (завідуючий  сільським клубом); танцювальний колектив «Водограй»  -керівник; керівник Олена Поночовна, гурт «Мальви» СБК с.Махнівка,соло на  саксафоні-Іван Казмірчук ,  авторський вірш «Я не хочу війни» Рибак Христина, хореографічний колектив -«Яблучко»  , ансамбль «Яворина» керівник Вільчинська Неля,циганський танець  у виконанні  дуету «Серви» у складі: Клімашенко Золушки та  Софії Дигай, танцювальний колектив «Юність», співак-композитор Володимир Гуменчук та Наталія Мельник:дует «Коханий,Кохана» із Калинівки». та інші.

На святі було нагороджено сімейну пару  яка живе найдовше у шлюбі .Це Бабійчук Максим Мартинович та Бабійчук Наталія Петрівна-вони разом у парі 69-років,. волонтери .,найкращих спортсменів та квітникарів села ,молоде подружжя Поліщуків Ярослава Миколайовича  та Юлію Григорівну,   96 літню, , найстаршу жительку с. Махнівки: Браніцьку Ганну Михайлівну.  Василя  Анатолієвича   і інші.

По завершенню святкового дійства гості покидали стадіон з гарним настроєм та усмішкою на вустах.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар