пʼятницю, 17 лютого 2017 р.


«Герої не вмирають. Просто йдуть з Майдану — в небо!»



15 лютого,в актовій залі музичної школи  Махнівська бібліотека –філія для дорослих,провела вечір пам’яті «Герої не вмирають. Просто йдуть з Майдану — в небо!»присвячений вшануванню  ,героїв Небесної Сотні.

Вели вечір Вергун Світлана та Мануїлов Дмитрій. Розпочався захід з урочистого внесення прапора вільної ,незалежної держави!

Відкрив захід махнівський сільський голова Кузьмінський Павло Вікторович  .після звучання Державного Гімну присутні коротко ознайомились з історичною  викладкою тих подій. Нікого не залишив байдужим виступ очевидця та учасника тих героїчних та трагічних подій,учасника Революції Гідності - вчительки зарубіжної літератури та етики Махнівської ЗОШ Семенюк Наталії Миколаївни. Її розповідь доповнювалась переглядом фотосітлин .Згадала Наталія Миколаївна і афганську сотню ,яка героїчно тримала оборону майдану,адже 15 лютого знаковий день для воїнів афганців.

Читались вірші у виконанн:Загоруй Віталіни, "Боротьба не за щастя  вже навіть іде —за життя!»,Загоруй Аліни «Ми дякуєм вам хлопці за життя», Цуркана Іллі «Моя хата не скраю»,Рибак Христини «А на моїй землі іде війна»,та «Мамо, не плач. Я повернусь весною», Присяжнюк Ганни «А сотню вже зустріли небеса..»,Приймачук Анастасії «Під прапором стояли – під прапором й спочили», Рачківського Романа  «Небесна сотня»,зав бібліотекою Л.Є.Дроненко «Жінко,чого Ви плачете?....Ваш син-герой.....»,інсценівка у виконанні Кальчук Марини та Вергун Світлана  «Вставай! Нам треба у дорогу!» .Мануїлов Дмитрій  зачитав спогади хлопців з передової біля першої барикади  на вулиці Інституцькій.

Линули пісні. Пісня Леонтюк Олени« Верните нам наше небо» а капелла,

 «Прошу в неба й землі»у виконанні Вергун Світлани,Рибак христини,Загоруй Віталіни та Леонтюк Олени,»Над землею тумани» у виконані Рибак Христини та Леонтюк Олени,пісні «Мальви» та « Мама будь завжди зі мною поруч   »у виконанні Вергун Світлани,прозвучала пісня «Журавка» у виконанні ансамблю «Елегія» Махнівської  музичної школи(керівник Коліжук Н.П.,концертмейстер Андрійчук О.В.).

Героям Майдану, впавшим мертвими за світле майбутнє України, та двом нашим землякам кіборгу Леонтюку Леоніду та лікарю Шевчуку Миколі    була присвячена хвилина мовчання.

 Також під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» була запалена свіча пам’яті,як данина тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.

Багато звучало відео кліпів в записі.

Змістовним доповненням до пісень було виконання двох музичних творів на саксафоні у виконанні Ткачука Олександра» Одинокий пастух» Д. Ласта та джазова композиція «Я буду жити».

Зав бібліотекою коротко презентувала книги «Небесна сотня» та збірку віршів юної поетеси Олі Стасик «Не хочу стояти осторонь» один вірш із якої продекламував Рачківський Роман.

 
            Як завжди до заходу  на сцені, був організований перегляд літератури «Герої не вмирають».

     Озвучував захід завідуючий махнівським клубом Бонюк О.В.Фото та відео зйомку проводила Бонюк І. Г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар