середу, 24 червня 2015 р.

 

«Щоб ніколи світанки не здригались від слова війна»

 

 
 
 


 



До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні вшанування пам'яті мільйонів полеглих за визволення української землі,людей, які загинули на окупованій території, у концтаборах, на фашистській каторзі,.в Комсомольській бібліотеці-філії для дорослих відбулась година памяті «Щоб ніколи світанки не здригались від слова війна» » 22 червня 2015 року, виповнилось 74 роки від нападу Німеччини на СРСР. У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більше, ніж Великобританія, Канада, США і Франція разом узяті. Загальні втрати України в цій війні оцінюються в 8-10 мільйонів життів як серед військових, так і серед цивільного населення. Таким наслідком виявилося зіткнення двох тоталітарних режимів. День встановлений "... з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945років, їхнього подвигу та жертовності ... на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань".

Важко передати, якою трагедією для комсомольчан був перший день війни. Затамувавши подих, слухали вони урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини. Усіх охопило пронизливе почуття тривоги за свою Батьківщину, за життя рідних і близьких, над якими нависла смертельна небезпека. Але і в ті червневі дні всі вірили, що ворог буде розбитий, а перемога буде за нами. І не дай нам Бог забути про це.

День скорботи і пам’яті про жертви війни в Україні сьогодні набуває все більш глобального значення, тому що жертви війни – У цей день, ми не можемо не поклонитися солдатам української армії, що стримують ворога на сході, і не маємо права не згадати імена молодих хлопців, наших земляків, які загинули, захищаючи Україну, а отже - кожного з нас.

 
Присутні читачі схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за врятування рідного краю, увійшовши в безсмертя. Вшанували їх хвилиною мовчання під звуки метроному.

Завбібліотекою Дроненко Л.Є виступила з повідомленням «Історія села під час Великої Вітчизняної війни»,також розповіла історію комсомольчанки Розбіцької Антоніни Петрівни,1927 року народження,єдиної дочки в батьків,яка була в 15 років насильно вивезена до Німеччини,про свого батька та дядька розповів Желтков В.Я.,про історію своєї родини розповіла журналіст Мирончак Н.Г.Лопатинська Н.Д. розповіла про сучасних героїв,героїв АТО,козятинчан які загинули за Батьківщину.

Звучали пісні в записі:М. Бернеса»Журавлі»,Р.Кириченко« Степом, степом йшли у бій солдати», уривок з 7 симфонії Шостаковича, тема фашистської навали, Requiem aeternam Моцарта, пісня у виконанні Дмитра Мануїлова» Діти війни».Листа написаного дитиною з німецького концтабору зачитала Ткаченко Марія та інше…

Вели захід ведучі Мануїлов Дмитро та Рибак Христина.

До заходу традиційно був організований тематичний перегляд літератури«Щоб ніколи світанки не здригались від слова війна».

 
 
 
 
 











 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар