пʼятницю, 26 лютого 2016 р.


Довго щирими сими словами

До людей промовлятиму я...





Це талант наскрізь мужній,
хоч не позбавлений
жіночої грації і ніжності…
Її поезія – то
огнисте оскарження того
гніту сваволі, під
яким стогне Україна.
 
І. Франко





В Комсомольській бібліотеці-філії для дорослих відбувся літературно музичний вечір «ДОВГО ЩИРИМИ СИМИ СЛОВАМИ ДО ЛЮДЕЙ ПРОМОВЛЯТИМУ Я...» присвячений  145-їй річниці від дня народження Лесі Українки великої поетеси ,людини виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, її талант виявися у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.

     Вечір розпочався під мелодію М. Скорика «Мелодія» .Було запалено свічу пам’яті. Донька Прометея, як прозвали її, несла вона вогонь своїх поезій, цю іскру Божу, за життя людям, несе і зараз, устами нашими, її потомків. То ж на вечорі звучало  слово Лесі і слово про Лесю, як шана наша пам’яті її великій,Звучали вірші,линули пісні,  під мелодію сопілки устами Лесі Українки говорила  група персонажів з драми “Лісова пісня”,линули звуки фортепіано ,твори Шопена,Баха, на якому так  прекрасно грала Леся. Було переглянуто презентацію « через любов у безсмертя» на якій читачі дізнались про цікаві факти з життя і творчості Лесі Українки,переглянули рідкісні фото.

 Лазарчук Іван Максимович розповів про значимість  Лесі Українки в житті кожного українця.

Як завше до заходу був організований тематичний перегляд літератури «Хто вам сказав що я слабка»

Бібліотека дякує викладачу Комсомольської школи мистецтв Коліжук Ніні Петрівні за підготовку пісень на слова Л.Українки,які а капело прозвучали на вечорі у виконанні Василенко Юлії та Рибак Христини .

 



 


























Немає коментарів:

Дописати коментар