середу, 9 листопада 2016 р.


ЮВІЛЕЙНУ – СОТУ МАСКУВАЛЬНУ СІТКУ

 Сплели та відправили військовим учні Махнівської школи, ставши першими на теренах України, хто встановив подібний рекорд

 

«Дорогі захисники! Разом зі своїми молитвами та побажаннями повернутися здоровими, цілими і неушкодженими, ми даруємо вам щит, який плели своїми руками... Нехай Господь оберігає вас», – лист із таким написом діти прикріплюють до кожного мішка із маскувальними сітками.

Подякувати школярам за патріотизм завітали керівник проекту волонтерської допомоги ГО «Суспільні ініціативи Козятинщини» Віктор Заїчко та відомий волонтер Леонід Цехановський, вручивши школярам Подяку й невеличкий подарунок. Ювілейна сітка разом із планшетом, левову частку коштів на який (2310 грн.) зібрали махнівські школярі під час вересневого благодійного ярмарку, відправлені до танкового полку 57-ї бригади, передислокованого до кордону з анексованим Кримом.

 

Учні Махнівської школи на Козятинщині були першими, хто розпочав плести сітки щойно на сході України розпочалися бойові дії. Спершу виготовляли маскувальні сітки з принесених із дому підручних засобів, старих простирадл, ріжучи їх на смужки, техпрацівники за необхідності фарбували тканину у зелений колір. З часом потреба у пошуках тканини зникла, нею, як і основою для маскувальних сіток та костюмів, забезпечував волонтер Л. Цехановський.

Перші 20 сіток учням допомагали плести дорослі, решту – вони самі. Робили це на уроках трудового навчання, перервах, у позаурочний час, на канікулах, під час роботи літнього пришкільного табору. І як результат – за 2 роки 100 сіток та 15 маскувальних костюмів.

Керівник військово-патріотичного проекту допомоги військовослужбовцям «Свій за свого. Брат за брата», волонтер Л. Цехановський зауважує, що кількість шкіл Козятинщини, охочих допомогти військовим, постійно зростає. Якщо навесні їх було 22, то з початку навчального року долучилося ще 5. Уже відправлено у найгарячіші місця зони АТО 458 сіток, 60 – у процесі виготовлення.




Немає коментарів:

Дописати коментар