четвер, 27 березня 2014 р.


«За Україну , за її долю , за честь і волю, за народ».


 





                                                                Вкраїна у жалобі... Душа самотня.
Зорить із високості  Небесна Сотня.
У дні, омиті кров`ю,такі спекотні,
На прю зі злом постали Герої Сотні.
За те, щоб наші діти майбутнє мали,
Вони без крихти страху себе віддали.
Поглянути б у очі оті мерзотні,
Котрі життя забрали Небесній Сотні.
Ці дні сльозами вмиті,гіркі, скорботні.
Вшановуємо всі ми Героїв Сотні.
Синочки України!Ви не самотні!
Помолимось за волю Небесній Сотні.

В Актовому залі Комсомольського сільського клубу, перед сходом села, відбулась літературно музична композиція «За Україну , за її долю , за честь і волю, за народ». Її відкрив сільський голова Лопатинський А. Г. хвилиною мовчання, на знак вшанування загиблих Героїв Небесної Сотні під композицію Моцарта «Lacrimosa» .
Декламувались вірші всесвітньо відомих поетів , класиків Т.Г.Шевченка, І.Я.Франка, та прогресивних поетів сучасності – Лесі Сидорович, Миколи Бакая, Генріха Акулова та Юрія Шкрумеляка. Звучали патріотичні пісні: С.Вакарчука «Вставай,Україно,вставай»,  С.Солоного «Вічний вогонь»
На проекційному екрані демонструвались фото героїв небесної сотні, пісня –відео «Небесна сотня» Наталки Карпи , пісня –відео «Небесна сотня» групи «Мандри»,  відео «Небесна сотня .Майдан .Лютий 2014»  .
Присутні в залі не стримували сліз.
 Цей біль великий для кожного хто є Українцем , тому що Україна не пам’ятає щоб за сучасності було стільки загиблих , то тільки умовно сотня , а їх набагато більше.
Наше село Комсомольське також не могло  залишатися  осторонь від таких страшних та героїчних подій , тому що всі ми,   повинні знати і пам’ятати свою історію,своє сьогодення, своє минуле
Дата 23 лютого 2014 р. увійшла в українську історію як день пам’яті, мужніх героїв , що душу й тіло поклали за братів своїх , за рідну землю , свободу і гідність, і це – найвищий людський подвиг , найбільша честь і найскорботніша жертва. Одна з найтрагічніших та нейгороїчніших бородьбів українського народу на майдані.
До заходу був організований тематичний перегляд літератури «Небесна сотня .Герої не вмирають.»








 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар