суботу, 23 серпня 2014 р.


«Моє рідне село , я молюся за тебе»
19 серпня як завжди комсомольська громада  святкувала потрійне свято –День села ,День Незалежності України  та  релігійне свято Преображення Господнє — одне з дванадцяти найбільших свят у християнстві, встановлене на честь об’явлення божественної сили Христа Спасителя своїм учням.
      Свято села за назвою «Моє рідне село , я молюся за тебе» розпочалося о 16-00 з підняття прапору України ,на жаль цьогоріч  через сумні події на сході нашої Батьківщин  із траурною чорною стрічкою. Після звучання гімнуУкраїни  свято  розпочав сільський голова –Лопатинський А.Г. , а потім отець Олег з Козятинської парафії відслужив заздравний молебень за Україну , та вояків всієї нашої Вітчизни та зокрема комсомольчан  вояків які ,несуть важку службу на сході в АТО. Це:   Бардієр  Іван,Говоруха  Олег,Грушецький  Руслан, Завальний  Леонід,Лопатюк  Володимир,Новіцький  Віктор,Ольшевський  Богдан, Свояк  Олег,Ткачук Вячеслав, Шевчук Євген.
       І як з давніх пір ведеться ,до свята хліб святий печеться. Дівчата в вишиванках пригостили гостей запашним  караваєм як символом  достатку та добра.
Читались вірші «Україно,молюся за тебе» Шиманська Світлана,»Це моя і твоя війна» Шаргало Наташа,»Небо падає» Тарасюк Ольга, авторський вірш Токової Любові Кирилівна «  За мир»,авторський  вірш Дворніцької Людмили.
Також до року Т.Г.Шевченка ,  до 200 років від дня народження,у виконанні Мануїлової Валентини прозвучала мініатюра «Мій  Шевченко».
     Лунали пісні: «Благословенна богом земля»,у виконанні Бабенко Ілони,Медвідь Світлани, Шиманської Світлани та  Кубич Марії ,«Моє село», «Мамо ,не плач», у виконанні Кубич Марії. «Виростиш ти сину» у виконанні ансамблю «Криниченька»,який діє при комсомольському віділенні соціально-побутової адаптації, «Розкажи про Україну » у виконанні Мануїлова Дмитра, «Мамина  хата» у виконанні Сімочко Анастасії, «Мої батьки» у виконанні    , «Мій рідний край» у виконанні Янюк Аліни, «Україночка» у виконанні Томчук Ганни, «Іграшки» у виконанні Рибак Христини і інші..Порадувала своїм виступом і лауреат міжнародних конкурсів  -Олена  Пантєлєєва.
   Милували око танці : «Танець ангелів», «Котики»,»Вальс», «Сучасний вальс», «Сон моряка» і інші.
    Як завжди ,біблліотечними працівниками Дроненко Л.Є. та Федори гою Г.О. до свята була  обладнана хата- світлицята та організована виставка робіт народних умільців. Хочу відмітити таких майстринь як :Андрієвська Катерина, Поліщук Сніжана ,Бабенко Марія, Сверчкова Віра, сімꞌю Войцехівських: Аліну, Людмилу та Ларису, Довгалюк Інну, Шечук Аллу, Гединач Олену, Казмірчук Раїсу і інш..Велике їм спасибі та низький уклін за їхню величну працю працю.
       На протязі всього свята стояла скринька для збору благодійних внесків на допомогу воякам-комсомольчанам, що воюють на сході.
Молодий художник Антонюк Євгена Володимирович ,який на даний час проживає в м. Козятині,але має комсомольське коріння адже його бабуся і дідусь та батьки народилися в с. Комсомольське. Тому Євген долучився до святкування свята села , а саме намалював картину« У єдності сила народу » яка була продана на виставці - розпродажі за 100 гривень. Картину придбала небайдужа мешканка села  Комсомольське Стрєльцова Л.А.  Ці кошти були долучені до благодійних внесків на допомогу нашим воякам односельцям які воюють на сході ,в АТО.
Також до свята в бібліотеці для дорослих була організована книжкова виставка «Світе тихий,краю любий,моя Україна»
 
 
 
 



































Немає коментарів:

Дописати коментар