четвер, 20 листопада 2014 р.


«Без України не було б Тараса »

  Ми не забули тебе, Тарасе,
           Черпаєм правду в твоєму слові
         І збережем ми для внуків наших
         Вкраїнську пісню, вкраїнську мову.

В рамках заходів на виконання завдань Президента України, з метою популяризації творчості генія України, особистості Великого Кобзаря в Комсомольській бібліотеці для дорослих,спільно з бібліотекою для дітей відбулись Шевченківські читання «Без України не було б Тараса »

    Минуло 200 років від дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе серед нас.

   Завідуюча бібліотекою для дорослих коротко бібліотекар розповіла читачам,учасникам читань про життєвий та творчий шлях поета, про дитячі роки, про його раннє сирітство тощо. Потім у виконанні Дроненко Л.Є. та Федориги Г.О. прозвучала поема « Причинна».

     З великим натхненням читали поезії Шевченка :Коломійчук Каріна ,Бонюк Олександра, Загоруй Аліна, Петроченко Анастасія, Вергун світлана, Кальчук Альона,  Клімашенко Руслан,Камлук Катерина, Лопатюк Марія,Лащенко Вадим, Поліщук Яна,Присяжнюк Діана,Рибак Ярослав та Рачківський Роман:Мені однаково», «Якби ви знали паничі», «Мені тринадцятий минало», «Лілея», «Заповіт», «Думка», «І виріс я на чужині»,»Якби  зустрілися ми знову» та інші.

     Підростають нові, розкуті українці, для яких поняття волі таке ж природнє, як хліб і повітря. Це він, Тарас посіяв у наших серцях дух свободи. Відрадно, що молодь знаходить час і потребу читати Тараса Шевченка.

     Шевченко для нас – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, з чого черпають сили та надії.

      Минають роки, минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне, бо як сказав нам поет вінничанин Василь Кобець:

Шевченко – наш, він для усіх століть,

Він – як Ісус Христос для України,

Візьміть його вогню, хоч крихітку візьміть,

І вас вже не поставлять на коліна.

 

 



















 

Немає коментарів:

Дописати коментар