четвер, 20 лютого 2014 р.

«Гордість і слава України»


«Ми українська інтелігенція,досі не сповнили свого обовязку перед людиною,що стільки літ тому прийшла до нас, щоб «усе розділити з нами». Ми не постарались відповідно вивчити і освіти його життя,повне самовідреченої любови і праці для нашого народу. Антонович,як історик,як громадський діяч і як людина не досліджений  і не спопуляризований»

М.Грушевський

 

      29 січня в Комсомольській бібліотеці-філії для дорослих відбулася година інформації «Гордість і слава України» присвячена 180 річниці від дня народження В.Б.Антоновича (1834-1908), видатного українського історика, археолога, етнографа. Який , що знаково по одних історичних джерелах народився у Комсомольському,по інших в кількамісячному віці переїхав в Комсомольське про що,свідчать записи  в церковних книгах.
Володимир Боніфатійович Антонович, видатний український історик, вважається одним з фундаторів української археології, одним з перших дослідників Волині. Його вважають засновником так званої «київської школи» істориків при Київському університеті. Серед його учнів Дмитро Багалій, Петро Голубовський, М. Довнар-Запольський,  а також Михайло Грушевський, що стали класиками історичної науки в Україні. Надзвичайно важливими для України стали археологічні дослідження В.Б. Антоновича та його дружини Катерини Мельник

Немає коментарів:

Дописати коментар