пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

« ТАРАС ШЕВЧЕНКО-ГЕНІЙ І ПРОРОК».


Слався Тарасе великий,

Столунно, стосвітно.

Слався у душах і думах,

На вольній землі.

Час тріумфальним гряде "Заповітом" –

Свято в родині твоїй немалій.

 

 

             18 лютого в Комсомольській бібліотеці-філії для дорослих пройшов конкурс виразного читання віршів Т.Г.Шевченка, присвячений 200-річчю з Дня народження митця« Тарас Шевченко-геній і пророк». Бажання показати свою майстерність читця виявили 17 читачів. Вже стало доброю традицією бібліотеки кожного лютого вшановувати пам'ять  Великого Кобзаря щорічним конкурсом читців-декламаторів, знавців творчості Т.Г.Шевченка , мета якого — популяризація його творчості  , виховання у підростаючого покоління українців належного ставлення до літературної спадщини  Кобзаря. Головне завдання конкурсу — виявлення і підтримка обдарованих читців-декламаторів, допомога ді­тям у розкритті себе як творчої особистості.
            Конкурсна програма передбачала виконання окремих творів Шевченка , уривків з його поетичних чи прозових творів та читання віршів сучасних поетів.
У конкурсі  брали участь діти з 8 до 14 років. Виступи учасників оцінювало  спеціально створене конкурсне журі, до складу якого входили:завідуюча клубом Кубич м.О.;бібліотекар  бібліотеки для дітей  Федорига Г.О. та Лазарчук І.М. активний читач бібліотеки та керівник  сільського шахматного гуртка .

        Всі учасники гарно виступили, але все ж в нелегкому словесному змаганні було визначено переможців. Перше місце як і позаминулого року здобув Мануїлов Дмитро. Два другирозподілили поміж собою чарівні дівчата,однокласниці та подруги-Коломійчук Каріна та Кальчук  Марина. Третє місце отримала  Рибак Христина ,справжнє відкриття конкурсу, незважаючи на юний(8)вік вона виступила надзвичайно майстерно та артистично. Переможці були нагороджені, символічними призами від бібліотеки,а саме - збірками поезій сучасних поетів. Нагородження здійснював Лазарчук І.М. Також переможці будуть делеговані на районний конкурс читців.бажаємо їм гарно виступити.

          До конкурсу був організований тематичний перегляд літератури «Тарас Шевченко.Доля.Муза.Слава.»
















Немає коментарів:

Дописати коментар