вівторок, 16 грудня 2014 р.


Комсомольська пожежна частина.


На розширення штату та функціювання потребує коштів.

На засіданні виконкому Комсомольської сільської ради вирішено:щоб пожежна команда гасила пожежі у навколишніх селах,територіальні громади ,підприємства,установи та організації мають укласти з нею угоди на виділення субвенцій із своїх бюджетів.
     26 листопада2014 року у Комсомольській сільській раді відбулось розширене засідання виконкому,на яке були запрошені депутати сільської та районної ради,керівники сільгосп формувань,установ та організацій,приватні підприємці, а ще із сусідніх сіл ,Куманівки,Безименни,Перемоги,Вовчинця,Поличенець та Тернівки.
     Питання ,які розглядались на виконкомі,були вкрай важливі для територіальної громади,це-виконання програми соціально-економічного розвитку Комсомольської сільської ради 2014 році,сплата податків до місцевого бюджету сільської ради по утриманню Комсомольської пожежної команди,про дольову участь сільгоспвиробників в благоустрої Меморіалу «Механізаторам» та інші.
      Засідання розпочалось з питання утримання та фінансування місцевої пожежної команди. Комсомольський сільський голова Лопатинський А.Г. проінформував присутніх ,скільки коштів сільська рада вклала у будівництво гаража для пожежного автомобіля, який в даний час вже утеплений,опалюється. Для розширення діяльності пожежного автомобіля ,надання допомоги по гасінню,пожеж в інших територіальних громадах необхідно зміцнити матеріально-технічну базу,збільшити штат для цілодобового чергування-це покращить оперативність та якість роботи в наданні допомоги. Начальник Козятинської пожежної частини Дмитро Світлишин,виступаючи, сказав,що Комсомольська пожежна команда є однією з найкращих не тільки в районі а й в області,але щоб вона була повноцінною,виїзджала на гасіння пожеж,в усі територіальні громади ,потрібно що б вона функціювала цілодобово,а для цього потрібно розширити штат до 5 чоловік. Тому сільські ради навколишніх сіл мають при формуванні бюджету на 2015 рік ,закласти кошти Комсомольській сільській раді для фінансування пожежної команди,як і підприємства ,приватні підприємці  - надати фінансову допомогу.
По цьому питанні виступили:сільський голова с.Безименне Корнійчук М.І. та сільський голова с. Перемога Мороз І.Д.,депутат районної ради Дроздович А.Е.,які повністю підтримали начальника МНС та сільського голову Лопатинського А.Г. взяти дольову участь у фінансуванні Комсомольської пожежної команди.
Про особливості фінансування пожежної команди розповіла заступник начальника фінансового управління Богданчук С.В. На засіданні виконкому було вирішено ,що Комсомольська пожежна команда буде обслуговувати територіальні громади,установи,великі сільгоспформування,які укладуть угоду з Комсомольською сільською радою.
Другим питанням на засіданні виконкому був звіт сільського голови про виконання програми соціально-економічного розвитку Комсомольської сільської ради за 2014 рік. Програма виконана майже в повному обсязі:розпочато капітальний ремонт системи водопостачання в с. Комсомольське, розпочато капітальний ремонт свердловини та водопровідної системи в с.Садове, ремонт адмінбудівлі сільської ради,проведено заміну котла на альтернативному паливі та систему опалення, проведено капітальне будівництво системи опалення та  утеплення гаража для пожежної команди,заміну вікон та дверей в клубах с. Марківці та с.Комсомольське. Закуплено меблі в ДНЗ» Ромашка»,відремонтовано дві кімнати в дитячому садочку(СТОВ «Мрія» та С.Ф.Г « Влад» ) та укріплено стіну (Барчук В.М.). Керівник С.Ф.Г «Шар» Шнайдрук С.В. надав допомогу та закупив новий газовий котел в ДНЗ .Відремонтовано пам’ятники воїнам в с.Медведівка(Шостак П.П.)с. Комсомольське (Дроздович А.Е.),с. Марківці (Слободянюк В.М.) виділено 32 тис. гривень для Комсомольської амбулаторії для заміни котла та на придбання плитки для підлоги .Закінчено ремонт дороги по вулиці Пархоменка в с. .Комсомольське ,розпочато капітальний ремонт дороги по вулиці 1-го Травня,та зроблено ямковий ремонт дороги до кладовища в с.Садове. Надавалась допомога соціально вразливим верствам населення,які зверталися по допомогу,також до дня Перемоги .За рахунок коштів сільської ради оздоровлено троє дітей з багатодітних сімей в таборі «Пролісок». Проведено інвентирізацію земель приватної власності та орендованих земельних ділянок тощо.
   Також розглядалися питання сплати податків до місцевого бюджету. А ще дольової участі сільгоспвиробників в благоустрої Меморіалу «Механізаторам»,який був нещодавно відкритий в с. Комсомольське ,та «Жертвам голодомору». Вирішено звернутись до керівників сільгоспформувань, орендарів земельних ділянок та ставків ,одноосібників, які самостійно обробляють свою земельну частку «пай» про допомогу в благоустрої вищевказаного меморіалу.
На виконкомі були зачитані звернення :
1.До кабінету міністрів України з приводу відновлення зовнішнього освітлення вулиці Київська с. Комсомольське та с. Медведівка;
2.Звернення до народного депутата П. Юрчишиного з проханням встановлення автобусної зупинки для людей ,які їдуть напрямку Безименни,Уланова та Хмільника;
3.Звернення в Вінницький  ОБЛАвтодор по питанню встановлення знаку для зупинки автобуса для громади с. Комсомольське.

 






 










Немає коментарів:

Дописати коментар