суботу, 24 січня 2015 р.


«Соборність України - Єдність нації»


22 січня в Комсомольській бібліотеці  філії для дорослих до дня Соборності  та Свободи України відбулася літературно –музична композиція «Соборність України- єдність нації». Захід розпочався з державного гімну України ,потім завідуюча бібліотекою привітала всіх зі святом і розповіла про важкі шляхи  на шляху до Соборності України,адже ідея єдності нашої держави була найзаповітнішою мрії українців протягом багатьох століть, відзначаючи це свято, ми віддаємо шану політичній мудрості тодішніх політичних лідерів,ініціаторів і безпосередніх творців Акту Злуки:Л.Бачинського,В.Винниченка,С.Петлюри та інших. Так і тисячам синам і дочкам України ,які воюють на Сході України відстоючи Соборність та єдність України. Честь і слава героям.

Інформація бібліотекаря була підкріплена переглядом документального фільм «Акт Злуки:Відтворення історичної правди».

Пісню «Україна моя» виконали Коломійчук Карина та Кубич Марія,завідуюча сільським клубом. Також в записі присутні прослухали інші патріотичні пісні А.Матвійчука «Я люблю Україну мою» та групи «Панама» «Україна єдина».

Була проведена вікторина «Чи знаєш ти Вітчизну свою». Переможців не було адже всі присутні виявили гарні знання

Всіх присутніх вразив вірш у виконанні Мануїлова Дмитрія « ВДень Соборності та Злуки», після слів; «тож візьмемося за руки скажем на ввесь світ,в День Соборності та Злуки –Ми один нарід!» всі присутні створили живий ланцюг єднання, взявшись за руки і відчули себе частиною великої єдиної держави.

Сьогодні ,більш ніж після двох десятків років Незалежності,проблема Соборності України є, на жаль, не менш актуальною. Російські війська прагнуть окупувати українські землі, ми повинні, як ніколи, діяти злагоджено та згуртовано, щоб вигнати агресора з рідної землі. Україна-єдина! І так буде завжди

До заходу, як завжди був організований тематичний перегляд літератури «І обнялися береги одного вічного народу»

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар